Recomandari pentru cei ce viziteaza Barcelona

Pentru cei ce merg sau intentioneaza sa mearga la Barcelona, iata cateva recomandari fulger, plus harta metroului. Cu privire la metrou, pot sa va spun ca acopera foarte bine orasul si puteti merge cu el pana usor pana la marile obiective turistice.

Cazare – eu am stat in zona Eixample (NE orasului), pe bulevardul Carrer d’Arago (sau Aragon in engleza), in apropiere de Tore Agbar si statia de metrou Glories. Sincer, am avut bafta si nu am urmat recomandarile cuiva cu privire la zona, insa putin ajutor am avut si de la ghidurile turistice, dar in final s-a dovedit ca este o zona super, deoarece este aproape de Sagrada Familia si de centrul orasului.

Parcare – peste tot parcarea e platita, iar la hotel ne ajungea la 23 de euro/zi pentru masina, insa receptionerul a fost foarte amabil si ne-a spus unde este singura parcare neplatita din oras, care era Doamne Ajuta chiar anga noi in Glories (o piata mare, rotunda, cu o pasarela rotunda deasupra ei) – parcare neasfaltata, dar gratuita – vedeti poza de mai jos.

Vizitare oras – Recomand sa va luati cardul orasului, Barcelona Pass. Eu nu l-am luat, insa ne-am luat abonament la metrou si am iesit ieftin vizitand obiectivele, plus ca abonamentul la metrou merge si pe autobuze. Pornind de la harta metroului de mai jos, iata cam ce am vizitat eu si prietenii mei:

1 – Sagrada Familia – biserica superba, intrarea 12 euro – ajungeti fie pe jos fie cu metroul, oprindu-va la statia de metrou Sagrada Familia (atentie la metrou, liniile sunt colorate separat)
2 – Parc Guell – statia de metrou Vallcarca – superba vedere a Barcelonei – intrarea gratuita – locatie unde se afla dragonul facut de Gaudi si cele 2 case in care a trait.
3 – Tore Agbar – mai ales de vazut seara cand sunt luminile aprinse – statia de metrou Glories
4 – Parc de Montjuic – de luat telefericul si de plimbat cu el – recomand. Eu am facut-o, costul este de 9-10 euro pe persona, dus-intors, insa vederea Barcelonei de sus merita investitia. In ziua in care am mers cu telefericul plouase si astfel partea de teleferic spre port nu mergea, insa cei care ajungeti puteti sa luati numai dus Teleferic de Montjuic si apoi de acolo, dupa ceva mers, telefericul spre Port. Pentru a ajunge la teleferic, luati autobuzul din zona “La Rambla” spre Piata Espanya si apoi iar autobuz spre Montjuic (trece pe langa Muzeul Cataluniei si Stadionul Olimpic).
5 – La Rambla – renumita strada din Barcelona, plina de lume, terase si magazine – de la statuia lui Columb (din port) o luati inapoi spre oras.
6 – Muzeul Cataluniei si fantanile din fata lui – accesibil de la Teleferic de Montjuic (pe jos), sau venind cu autobuzul din zona portului spre Piata Espanya (piata in care o sa vedeti si arena de corida transpormata in ceva gen mall). Mergeti sa vedeti spectacolul fantanilor seara, deoarece este superb, iar zona e plina de turisti. O sa va pun un clip cu ce am filmat in seara cand am fost eu.
7 – Centrul vechi al orasului orasului – foarte frumos.
8 – Arcul de triumf – la statia de metrou Arc de Triomf – dupa care luati-o pe aleea spre parc, unde o sa vedeti o frumoasa fatana, denumita Cascada, iar apoi o sa iesiti iar spre mare.
9 – Tibidabo – noi nu am ajuns, insa de jos se vedeau numai lucruri frumoase cand ne uitam spre colina.

Desigur sunt si alte lucruri de vazut, insa ramane sa le cautati voi pe net sau in ghiduri. Cu masina merge sa ajungi in Barcelona, insa taxele de drum prin Italia si mai ales Franta te rup de bani, deci solutia cea mai eficienta ar fii avionul.

PS – aveti grija ca supermarketurile se inchid devreme, asta daca luati un sejur fara mesele de la hotel, insa gasiti in zonele frecventate de turisti multe restaurante deschise. Noi am gasit si un magazin de cartier micut care avea de toate, insa si acelea se inchid la 11.

Hatra metrou – via

Advertisement

spot_img

OUG 93/2022 – RESTITUIRE...

Ordonanța a fost emisă în contextul situației extraordinare creată...

Guvernul a aprobat acordarea...

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi acordarea unui...

INFORMARE (2022) – referitoare...

Ca urmare a modificării Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea...

Reforma economiei sociale, prevăzută...

Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență pentru modificarea...

MIPE – lansarea platformei...

Începând cu data de 31.03.2022, platforma pentru depunerea și...

OUG 93/2022 – RESTITUIRE TAXE AUTO

Ordonanța a fost emisă în contextul situației extraordinare creată în contextul Cauzei de infringement 2017/2.108 declanşate împotriva României de către Comisia Europeană pentru motivul...

Guvernul a aprobat acordarea ajutorului financiar de 700 de lei, în luna iulie, pensionarilor ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000...

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi acordarea unui ajutor financiar în valoare de 700 de lei pentru pensionarii din sistemul public, sistemul pensiilor...

INFORMARE (2022) – referitoare la depunerea anuală a declarației privind beneficiarii reali

Ca urmare a modificării Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanțării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte...

Reforma economiei sociale, prevăzută în PNRR, finalizată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr.219/2015 privind economia socială, cu scopul de a crea un mediu favorabil...

MIPE – lansarea platformei PNRR Proiecte. Link oficial aici!

Începând cu data de 31.03.2022, platforma pentru depunerea și gestionarea proiectelor aferente investițiilor din PNRR dezvoltată de Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene va fi...

DNSC (ALERTA) – campanie cibernetică malițioasă cu malware de tip Trojan Stealer via email

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra faptului că, începând cu data de 25 martie 2022, este în desfășurare o campanie cibernetică...

Ghid pentru asigurarea securității cibernetice pentru IMM-uri

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) - a publicat pe site-ul oficial un - Ghid pentru asigurarea securității cibernetice pentru IMM-uri - pe care...

Safety first, please …

Ouch - via Telegram Group
%d bloggers like this: