; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Corfu – destinatie superba (recomandari traseu, idei, resurse)

Corfu – destinatie superba (recomandari traseu, idei, resurse)

Dupa cum am precizat intr-un post anterior – link, am trecut pe insula Corfu cu ferryboat-ul luat de la Igoumenitsa. Practic alegerea insulei s-a datorat in principal unei oferte gasite pe net la un hotel din Yaliskari, insa nu ma gandeam ca o sa fie asa de frumoasa.

In fine, in momentul in care am ajuns pe tarmul insulei, la Lefkimmi s-a vazut impactul verii secetoase asupra vegetatiei si peisajul nu era asa interesant, insa pe parcurs peisajele te uimesc. Sa nu va asteptati ca in Corfu sa gasiti plaje ca la noi la mare, pentru ca nu o sa gasiti. In schimb, o sa gasiti plaje mici, strajuite de stanci, cu ape limpezi si “calde”. Practic, si asta o sa va uimeasca, apa era mai calda dimineata si mai rece seara, adica invers ca la noi.

Daca ajungeti in Corfu, in orice locatie, va sfatuiesc ca pentru vizitarea insulei sa inchiriati un scuter. De ce va recomand scuter-ul? Pai in ideea ca orasele sunt “cocotate” pe varfuri de munte si strazile sunt foarte inguste, iar scuter-ul (dupa parerea mea) pare o solutie mai buna pentru vizitare decat o masina. Puteti inchiria si o masina, insa va garantez ca pierdeti mult din frumusetea insulei daca alegeti varianta asta.

Benzina este cam la 1,3 euro/litru, deci acceptabila, iar un scuter nu consuma foarte mult. Eu personal am platit 25 de euro/zi pe un Suzuky Katana de 80 cc, pe care puteau merge 2 persoane si am bagat benzina de cca. 8-10 euro. Centre de inchirieri pentru scutere gasiti peste tot, la fel ca si centre de inchiriere pentru ski-jet, barci, hidrobiciclete.

RECOMANDARECand ati luat scuterul, indreptati-va repede spre prima benzinarie, ca “baietii” de la centrele de inchiriere nu va lasa cu cine stie ce benzina in rezervor si e sansa sa ramaneti pe “sec” si sa impingeti de scuter pana la benzinarie.

Daca nimeriti cum am nimerit si eu, cei care va inchiriaza scuter-ul va pot da si o harta a insulei, pe care sa o folositi in “traseele” voastre cu acesta. Daca nu, luati o harta de la un magazin cu suveniruri din primul orasel pe care il vizitati, ca sa aveti o idee pe unde mergeti.

O HARTA DETALIATA A INSULEI GASITI AICI LINK

PS – harta am gasit-o si eu dupa ce am venit de acolo, si “lecturand” alta harta pe care am pus mana pe insula, va pot spune ca aceasta e foarte ok. Cateva poze gasiti aici – link.

In functie de locatia voastra, va recomand ca destinatii de vizitat (pe care o sa le detaliez in alte posturi si cu poze):
– pe coasta vestica – Palaiokastritsa, Ermones, Pelekas, Aghios Gordios, Sinarades, Glyfada
– in centru – Aghios Georgios (unde este si un aqua park)
– pe coasta estica – Kerkyra, Achellion
– pe coasta nordica – Sidari
– pe coasta sudica – Lefkimmi, Kavos

Tags: , , ,

  1. 2 Trackback(s)

  2. Sep 24, 2010: Tweets that mention Corfu – destinatie superba (recomandari traseu, idei, resurse) | Bag tare in blogosfera romaneasca -- Topsy.com
  3. Oct 8, 2010: ANUNT GRATIS GOOGLEROMANIA

Posteaza un Comentariu