; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Traseu spre Grecia prin Macedonia

Traseu spre Grecia prin Macedonia

Continuand articolul anterior – link – publicat saptamana trecuta, azi fac o recomandare cu privire la traseul prin FYR Macedonia. Astfel, avem 2 optiuni, in functie de locul unde mergem in Grecia (cititi tot postul pana jos pentru toate informatiile si pentru a vedea si harta comparativa a traseelor):

1). – daca destinatia voastra sunt Insulele Ionice (Corfu, Paxi, etc.), sau o destinatie turistica de pe coasta de vest a Geciei (la Marea Ionica), atunci traseul mai scurt este pe Bitola. In acest sens, dupa ce ati intrat in FYR Macedonia (Tabanovce) si treceti de Kumanovo, urmati drumul spre Skoplje (capitala tarii), dar nu intrati in oras, ci tineti autostrada si destinatia spre Veles. Dupa ce ati trecut de Veles, atentie dupa semnul de circulatie care indica Prilep. In momentul in care l-ati zarit trebuie sa faceti dreapta pentru a ajunge la Prilep, moment in care o sa iesiti de pe autostrada si o sa intrati pe drum national. Nu va speriati ca drumurile nu sunt aglomerate si se circula bine. Dupa Prilep, urmati traseul spre Bitola si dupa acest oras intrati in Grecia pe la vama de la Niki. Personal nu am intalnit nici un radar pe traseul Veles-Prilep-Bitola, mai ales ca am mers noaptea, dar totusi trebuie sa fiti atenti la orice semn cu farurile a celor care vin din sens invers, deoarece asta semnalizeaza o masina de politie.

IMPORTANT – daca parcurgeti acest traseu vara, pe la orele 05.00 – 07.00 – atentie mare la locuitorii acestor zone, deoarece acestia ies la terenurile lor agricole cu utilajele din dotare (masini cu remirca, motorete, etc.) – probabil pentru a ajunge cu legumele devreme la piata. Sunt foarte multi pe drumurile apropiate de orase, dar si prin orase, asa ca mergeti mai usor.

HARTA TRASEU 1 – PARTEA 1

HARTA TRASEU 1 – PARTEA 2

2). – daca destinatia voastra este insa coasta de est a Greciei, cea de la Marea Egee, adica statiuni ca Halkidiki, Katerini, etc, sau daca destinatia voastra este insusi Athena, atunci e recomandat ca dupa ce ati intrat in FYR Macedonia (Tabanovce) si treceti de Kumanovo, urmati drumul spre Skoplje (capitala tarii), dar nu intrati in oras, ci tineti autostrada si destinatia spre Veles, dupa care tineti indicatiile pe Negotino si apoi spre Demir Kapija-Marvinci-Gevgelija si mare atentie la indicatorul spre Evzoni (granita cu Grecia). Drumul e bun, adica este autostrada pe mare parte a traseului, avand insa doar ceva km prin munti in apropiere de granita cu Grecia. Recomandarea e ca pe aici sa mergeti cu atentie la radare si sa incercati sa nu depasiti pe linie continua, deoarece masinile de politie stau in locuri bine plasate si vizeaza incalcarea acestei reguli de circulatie. Fara frica insa, deoarece macedonenii semnalizeaza cu farurile si pe acest traseu orice aparitie a unei masini de politie.

RECOMANDARE – vedeti ca la statiile de taxare de pe autostrazile macedonene e posibil ca sa va faca la curs operatorii si sa nu va dea nici chitanta. Pentru asta e bine sa va informati inainte de paritatea denar-euro. Sa stiti ca la intoarcerea din Grecia pe traseul 2, eu personal am negociat cu operatorii si am platit mai putin decat trebuia, desigur fara chitanta.
­čÖé

HARTA TRASEU 2 – PARTEA 1

HARTA TRASEU 2 – PARTEA 2

HARTA COMPARATIVA TRASEE:
– TRASEU 1 – CULOARE ROSIE
– TRASEU 2 – CULOARE VERDE

Tags: , , , , , ,

  1. 2 Trackback(s)

  2. Sep 10, 2010: Tweets that mention Traseu spre Grecia prin Macedonia | Bag tare in blogosfera romaneasca -- Topsy.com
  3. Sep 16, 2010: Traseu prin Grecia spre Corfu (recomandari) | Bag tare in blogosfera romaneasca

Posteaza un Comentariu