; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Sfaturi calatorie spre Grecia (azi traseul prin Serbia)

Sfaturi calatorie spre Grecia (azi traseul prin Serbia)

Am revenit din vacanta petrecuta in Grecia (Insula Corfu mai exact) si m-am gandit ca v-ar fi de folos si voua cateva recomandari, mai ales pentru cei care au in vedere aceasta destinatie in vacantele urmatoare. Practic o sa tratez fiecare tara parcursa in cate un post.

Pentru cei care sunt din zone mai apropiate Judetului Gorj, le recomand sa urmeze traseul Serbia-Macedonia-Grecia, si nu prin Bulgaria, deoarece se merge foarte usor pe acolo din cauza radarelor. Sunt radare si in Serbia (eu nu am intalnit), dar ceilalti conducatori auto va fac semn cu farurile ca la noi. De regula e bine sa respectati restrictiile de viteza, mai ales prin orasa, ca sa nu aveti probleme. Practic regula cu farurile se aplica si in Macedonia (masinile de politie sunt marca Chrysler Sebring – modelul vechi), dar si in Grecia (masinile cu radar pe ele sunt Skoda Octavia – ultimul model).

Intrarea in Serbia se face usor pe la Drobeta Turnu-Severin (peste barajul de la Portile de Fier), iar la vama sarbilor se trece usor. Dupa ce ati trecut vama, setati pe GPS orasul Kladovo, sau daca nu mergeti cu GPS-ul dupa voi, uitati-va pe harta dupa el, conform traseului din imaginea de mai jos. Dupa Kladovo urmati traseul spre Zajecar si apoi pe cel spre Nis. Pentru cei care prefera drumul pe autostrada, puteti face la Zajecar dreapta spre Paracin, insa o sa ocoliti in jur de 80 de km. Urmand insa traseul recomandat, in apropiere de Nis o sa intrati pe autostrada, iar dupa intrarea pe ea, cam la 20 de km parcursi, o sa vedeti indicator spre Skoplje (capitala Macedoniei).

Autostrada nu tine mult, si practic o sa iesiti de pe ea in cam 50 km, insa tineti minte ca drumul spre Skoplje trece pe langa Leskovac si apoi pe langa Vranje. Pana a ajunge insa la macedoneni, la Kumanovo, o sa aveti insa de trecut un drum prin munti, iar aici va recomand sa mergeti cu atentie, deoarece este foarte aglomerat, fiind drumul principal de tranzit catre Grecia pentru toti turistii din Europa.
In Serbia nu aveti nevoie de vigneta sau se alte taxa, ci practic o sa platiti doar pe autostrada dupa Nis in jur de 2 euro pe masina. Nu se percep taxe nici pentru viza, iar acum se poate tranzita si cu buletinul (sau catrea de indentitate).

Pentru alte intrebari cu privire la drumul prin Serbia – lasati-le la comentarii. Sper ca v-am fost de folos.

Tags: , , ,

 1. 19 Comentarii la “Sfaturi calatorie spre Grecia (azi traseul prin Serbia)”

 2. By Traveling Hawk on Sep 9, 2010 | Reply

  Traseul pana la Paracin (facut de mine asta vara) era in mare parte in lucru: se reparau mai multe poduri), de aceea timpul este mai lung. Peisajul insa este frumos.

  Fiind din Timisoara, merg mereu in Grecia prin Serbia si Macedonia. Nu am avut niciodata probleme.

  Portiunea de drum pana la Kumanovo este o sosea ingusta, de aceea se si intampla accidente pe acolo daca va lasati “caii” prea liberi!

  Indicatorul spre Skoplje o fi aparand el dupa Nis dar de acolo mai este o bucata pana la Kumanovo! Dupa ce treci de Kumanovo, cam la 20 km apare indicatorul de Skopje si pe acilo s epoate merge, prin Ohrid si Bitola, spre Grecia, cu intrarea pe la Nikki. Desigur, s epoate merge inainte, pe autostrada si intra in Grecia pe la Evzoni. Depinde in ce parte a Greciei mergi.

 3. By admin on Sep 9, 2010 | Reply

  @Traveling Hawk – da, si eu tot pe Bitola am luat-o pentru a ajunge in Corfu. merci de sugestii. poate imi dai si mie cateva recomandari cu privire la Spania.

 4. By candrea cosmina on Feb 25, 2011 | Reply

  Ce taxe trebuie sa platim in Serbia si Macedonia, gen rovigneta etc.

 5. By admin on Feb 26, 2011 | Reply

  @candrea – nimic, vorbesc serios.

 6. By candrea cosmina on Mar 3, 2011 | Reply

  Buna ziua. In primul rand va multumesc pentru raspuns, si cer totodata permisiunea de a va mai contacta pentru anumite intrebari vis-a-vis de drumul spre Grecia prin Serbia si Macedonia.

 7. By admin on Mar 3, 2011 | Reply

  @simona – ok

 8. By ovidiu on Jun 5, 2011 | Reply

  as vrea sa imi spuneti daca din nis pina in grecia este numai autostrada

 9. By admin on Jun 7, 2011 | Reply

  @ovidiu – e o portiune mica dupa Nis, pana aproape de granita cu Macedonia, insa in Macedoinia mergi bine pe drumuri in regim de autostrada.

 10. By clau_17 on Jun 8, 2011 | Reply

  as avea si sa imi spuneti daca este obligatorie asigurarea medicala pentru serbia si macedonia si daca este sigur 100% trecerea doar pe baza C.I.

 11. By admin on Jun 9, 2011 | Reply

  @clau – nu stiu detaliile astea, insa e bine sa iti faci asigurare pentru ca nu se stie niciodata. si eu stiu ca mergea cu CI-ul, insa am avut si pasapoartele la noi.

 12. By robert on Jun 18, 2011 | Reply

  buna ziuz!
  Urmeaza sa calatoresc vara aceasta in Grecia si vreau sa merg prin Serbia si Macedoonia(pe la Dr.Tr. Severin), de aceea va rog sa imi spuneti si mie un traseu pe care sa-l urmez, precum si taxe care se achita(taxe de pod, taxe de autostrada, rovigneta), daca este nevoie de pasaport, orice sfat este binevenit.
  Va multumesc!
  email: robi_gingio@yahoo.com

 13. By admin on Jun 20, 2011 | Reply

  ai detaliile aici – http://www.bagatare.ro/2010/09/10/traseu-spre-grecia-prin-macedonia/ si aici – http://www.bagatare.ro/2010/09/16/traseu-prin-grecia-spre-corfu-recomandari/

  PS – ia-ti pasaportul dupa tine

 14. By robert on Jun 22, 2011 | Reply

  Va multumesc mult de tot!

 15. By Lisa on Jul 6, 2011 | Reply

  Ma gandeam si eu la mers in Grecia vara asta, traseu Serbia-Macedonia. Am mai fost, dar prin Bulgaria totdeauna pt ca am auzit ca in Macedonia trebuie platita viza de tranzit. Mai e valabila chestia cu viza de tranzit? Daca da, cat costa? Ca la sarbi stiu ca au scos-o deja si se poate trece fara probleme cu buletinul. Stiu de taxele de drum, sunt la fel ca pe autostrada din Grecia. As fi recunoscatoare daca cineva ar sti sa-mi raspunda sau unde sa ma indrume pentru mai multe informatii.

 16. By admin on Jul 7, 2011 | Reply

  viza de tranzit nu este nici in Serbia si nici in Macedonia. platest doar in jur de 1-2 euro la fiecare pay-point. In Macedonia ai autostrada pana la Salonik.

 17. By FISTEA OANA on May 24, 2013 | Reply

  STIE CINEVA TRASEU tIMISOARA-GRECIA HANIOTI?

 1. 3 Trackback(s)

 2. Sep 6, 2010: Tweets that mention Sfaturi calatorie spre Grecia (azi traseul prin Serbia) | Bag tare in blogosfera romaneasca -- Topsy.com
 3. Sep 6, 2010: Cateva recomandari pentru un traseu spre Grecia | Șmen.ro
 4. Sep 10, 2010: Traseu spre Grecia prin Macedonia | Bag tare in blogosfera romaneasca

Posteaza un Comentariu