; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Cum imi fac un magazin online (simplu, rapid si ieftin)?

Cum imi fac un magazin online (simplu, rapid si ieftin)?

Primul pas este sa iti iei un domeniu web propriu, si daca vrei sa vinzi numai in Romania, atunci ia-ti un domeniu .ro. Dupa asta trebuie sa iti alegi un furnizor de hosting serios, adica nu te lasa ispitit de reclamele de pe net. Eu recomand un amic de-al meu pentru asta, adica Macosoft, dar nu este obligatoriu sa alegeti neaparat recomandarea mea.
Daca ati realizat cele spuse mai sus, atunci mergeti si puneti pe noul domeniu WordPress-ul, pe care il puteti descarca de aici – link. Dupa instalarea WP, urcati tema Crafty Cart – link – pe server.
Mergeti apoi si instalati si pluginul pentru WP – e-Commerce (link) – care este gratuit (ca si tema) si pe care trebuie sa il instalati, dar si activati inaintea temei. La activarea pluginului nu uitati sa introduceti datele de PayPal sau de Google Checkout in setarile lui, pentru procesarea platilor.
Dupa toate aste site-ul va arata cam in stilul imaginii de mai jos, insa e recomandabil sa va apucati si voi sa traduceti prin tema.

Despre tema am auzit prima data aici – link

Tags: , , , , , , , , ,

 1. 9 Comentarii la “Cum imi fac un magazin online (simplu, rapid si ieftin)?”

 2. By Alex on Mar 1, 2010 | Reply

  Sau incerci platforma http://www.magazin-online.biz .
  Iti creezi magazinul in 2 minute gratuit si platesti doar in momentul in care ai vanzari.

  Bafta!

 3. By adiz on Mar 1, 2010 | Reply

  sau daca tot nu conteaza tema si vrei ceva integrat cu epayment,mobilpay sau orice banca din romania/romcard mergi pe http://www.2w.ro , te uiti 8minute la filmul din tutorial si gata … ai magazin.

 4. By admin on Mar 1, 2010 | Reply

  @Alex si @adiz – interesante afacerile voastre si sincer, nu stiam de ele.

 5. By Sebastian Lucaci on Mar 29, 2011 | Reply

  Daca vrei magazin online ieftin si ai cunostinte minime de utilizare ale calculatorului, de html si crm, poti urma pasii din acest articol si in cateva zile iti vei crea cu usurinta magazinul virtual.
  In schimb, daca nu te descurci, poti apela la anumite site-uri, cum suntem si noi, http://VreauMagazinOnline.com , care sa il realizeze pentru tine la costuri foarte mici. Poti cauta astfel de site-uri, sa faci o comparatie a preturilor acestora si a serviciilor pe care le ofera si apoi sa alegi varianta care ti se potriveste cel mai bine.

 6. By admin on Mar 30, 2011 | Reply

  @sebastian – multam de info

 7. By Lucian on Aug 5, 2011 | Reply

  Recomand http://www.ucoz.ro, unde puteti sa va faceti site cu domeniu (tip nume.ucoz.ro), spatiu nelimitat si gazduire gratuita, iar modulul pentru magazin online, va costa doar 1.99$ pe luna (Aproximativ 6 RON). Pentru un pachet “Business”, se scot reclamele si se ofera alte optiuni precum spatiu suplimentar, transfer FTP, etc, la doar 5.49$ pe luna (16 RON), ideal pentru un magazin profesionist. Pe deasupra, se poate parca si domeniul .ro sau .com la ei. Mie mi se pare foarte ok solutia lor, cred ca e cea mai ieftina de pe piata!

 8. By Laurentiu Trif on Dec 22, 2011 | Reply

  Daca vrei o solutie de comert online integrat iti recomand http://www.comerciabil.ro, unde iti creezi rapid si usor magazinul, si ai transport integrat, plata cu cardul activata si asistenta de marketing inclusa. O poti incerca gratuit timp de 30 de zile ca sa vezi cum merge si daca te avantajeaza.

 9. By admin on Dec 23, 2011 | Reply

  @trif – este pe WordPress, sau pe ce platforma?

 10. By Alex Marias on Feb 9, 2014 | Reply

  Super interesant articolul!

  Ca si adaugare, mai trebuie mentionata Reducerea Pierderilor… 🙂 … celor care vand online si trimit colete Ramburs, le recomand sa foloseasca Baza Nationala a Clientilor Neseriosi, http://www.ClientiNeseriosi.ro , unde se poate verifica fiecare client nou, se pot adauga cei care nu ridica coletele ramburs si se poate recupera Paguba taxa de transport Tur-Retur, caci vor accepta sa o plateasca ca sa fie scosi …

  Firmele de telefonie Mobila au Preventel, iar bancile au Biroul de Credit, baze nationale de date cu clientii care au dat tepe in domeniul lor, era nevoie si de o Baza Nationala de date cu teparii Magazinelor Online care nu ridica coletele……

Posteaza un Comentariu