; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Atentie – radare noi pe strazile patriei!

Atentie – radare noi pe strazile patriei!

E vorba de noi radare, care ne pot descoperi fără probleme chiar de la 1.200 de metri, inclusiv noaptea, şi nu pot fi detectate.

Zece maşini de poliţie echipate cu radare mobile nou-nouţe vor acţiona de luna aceasta pe străzile din Romania . Ele fac parte dintr-un lot de 2.000 de autovehicule cu care Ministerul de Interne vrea să dea o adevărată lovitură de imagine. Achiziţionate cu fonduri europene la preţuri, probabil, mult peste cei 70.000 de euro plătiţi pe actualele Loganuri de un fost guvern, noile maşini au în dotare aparate ce pretind a face parte din ultimele generaţii utilizate de poliţie în Europa.

Loganuri break cu aer condiţionat

O primă noutate o constituie maşinile pe care vor fi montate aceste radare. Toate vor fi Dacii Logan break, cu motoare 1,5 dci de 85 CP, dotate însă cu geamuri electrice, ABS şi… aer condiţionat, pentru ca poliţiştii care stau vara la pândă să nu mai dispere de cald în maşini.

Blocurile optice de pe capotă – echipate cu sirenă, girofar şi proiectoare – includ şi difuzoare de 100 W, astfel încât şoferii din trafic să nu mai poată susţine că n-au auzit când au fost somaţi să tragă pe dreapta. Fiecare astfel de maşină va avea în dotare etilotest, staţie de emisie-recepţie fixă şi mobilă (astfel încât un membru al echipajului să poată să discute cu colegul său din maşină), dar şi un set de cauciucuri de vară şi altul de iarnă.

DACA VRETI SA VEDETI CE NR. DE INMATRICULARE AU NOILE MASINI DE RADARCLICK PE ACEST LINK

Camere video mai performante

Noutatea absolută o constituie însă dispozitivele radar. Fabricate în Marea Britanie, acestea au camere video mult mai performante, ce au încorporate nu doar antenă radar, ci şi un dispozitiv GPS care menţionează precis unde acţiona aparatul. Şoferii vitezomani nu mai pot să susţină că viteza înregistrată de aparatera a maşinii de pe celălalt sens, pentru că noile camere au posibilitatea de a urmări separat fiecare sens de circulaţie.
Camerele video au nu doar o optică performantă (26x, faţă de numai 18x, cât au cele actuale), dar sunt dotate şi cu sistem de filmare în întuneric (cu infraroşii), astfel că poliţiştii nu mai au nevoie să acţioneze noaptea doar în zone bine iluminate, pentru a putea observa numerele de înmatriculare ale maşinilor filmate.

Detectoare inutile

Coşmarul şoferilor îl reprezintă însă faptul că noile aparate radar acţionează în regim de stand-by. Mai precis, camera video merge tot timpul, fără a emite unde radar. Atunci când poliţistul observă o maşină care pare să ruleze cu viteză peste limita legală, apasă butonul care porneşte emiţătorul radar, stabilind instantaneu viteza maşinii privite pe monitor.

Pentru şoferul vizat, e deja prea târziu să calce frâna în momentul în care aude semnalul detectorului de radar. A fost deja prins. Computerul aparatului înregistrează pe hard-disk nu doar înregistrarea video din perioada în care poliţistul a ţinut acţionat butonul radarului, ci şi 30 de secunde înainte de acţionare şi 30 de secunde după ce poliţistul a luat mâna de pe buton.

via – google groups

Tags: , , , , , ,

 1. 13 Comentarii la “Atentie – radare noi pe strazile patriei!”

 2. By Razvan on Feb 18, 2010 | Reply

  Salut, as vrea sa fac Link exchange cu blogul tau, eu am http://www.Razveee.com. daca esti de acord sa facem trece-ma cu numele de ” Razvan ” si dami un comment inapoi cum sa te trec, mersi

 3. By admin on Feb 18, 2010 | Reply

  @Razvan – daca vrei la pagina de link-exchange.

 4. By fane on Feb 24, 2010 | Reply

  Pai si faza de prevenire unde este? Asta e tot ciupeala. Cand piuie detectorul reduci viteza, mergi mai atent. Daca s-ar vrea prevenire s-ar pune ceva de genul unor emitatoare care sa pacaleasca detectorul de radar.
  Soferii din Romania nu vor respecta niciodata regulile de circulatie daca politia umbla numai dupa capatuiala.

 5. By admin on Feb 25, 2010 | Reply

  @fane – mare dreptate ai. si mai e ceva, trebuie si autostrazi, pentru ca cei ce sa grabesc sa aiba pe unde sa se grabeasca.

 6. By Eugen on Feb 28, 2010 | Reply

  Foarte buna observatia administratorului ca nu prea ai pe unde circula daca te grabesti,luam in calcul ca numarul masinilor s-a inmultit considerabil. Exceptand cei nu mai multi de 10 % din vitezomani care au viteza in sange ceilalti 90 % depasesc viteza din obligatie(exemplu elocvent as fi eu pe masina de interventie).
  Eu cred ca daca:
  1. As avea alternativa , adica autostrada, as folosio cu siguranta, fluidizarea circulatiei in orasele mari (Ex Bucuresti) unde lasi juma` de rezervor pana ajungi la servici.
  2. Ar lipsi din circulatie unele femei care nu mai ies din stadiul de “incepator” toata viata si oamenii in varsta care nu vor sa lase covrigul din mana chiar daca simturile nu ii mai ajuta,ambele categorii circuland sub 30km/h
  3. Orasele mari ar avea o centura viabila si masinile mari nu ar strabate jumatate din oras (Ex. Bacau)
  4. Bascosii nu ar sta la iesirile din oras cu radarul ci la trecerile de pietoni, centrele oraselor sau macar in locuri cu risc de accident, cautand in mod clar sa dea amenzi sau sa bage ceva la buzunar nici ca le-ar pasa de accidente(pura observatie,la Gheorgheni Harghita am iesit din decor pe gheata si politaiul de la post nici nu s-a sinchisit sa iasa din cladire sa constate daunele ci l-a intrebat pe soferul de pe platforma ce are masina)

  … noi, vitezomanii de nevoie am deveni “soferi disciplinati”.Pana atunci lasam cota parte din salariu fie pe spagi fie pe amenzi. Am tot respectul pentru radarele amplasate in interiorul oraselor unde ISI AU ROSTUL.
  Pana una alta astazi am luat un radar cu 92 in localitate,cladirile se terminasera cu vreo 2 km in urma la fel si trecerile de pietoni… cui ii pasa? nicidecum bascosului care imi arata insistent indicatorul de iesire din localitate, sper sa fie foarte mandru ca nu a fost accidentat nici un iepure cat a stat in zona…Nu ma simt cu nimic vinovat … doar ca o sa-mi lipsesc familia de 1/4 din salariul pe care o sa il iau maine.Daca poate cineva sa ma contrazica va rog sa o faceti.
  Drumuri bune pentru colegi! si scoateti statiile de la naftalina!

 7. By admin on Mar 1, 2010 | Reply

  @Eugen – ai dreptate 🙂

 8. By robb on Mar 3, 2010 | Reply

  Vreti sa vedeti cit de performante sint “noile” radare ale politiei romane – beeIII construite de MPH? De fapt nu sint chiar asa de noi, modelul in cauza este aparut de prin 2000, prin anul 2003 introducind aceasta noua functie POP on (sau instant ON) si pe alt model de-al lor – Enforcer. Accesati linkul de mai jos si va veti convinge, articolul cu pricina este aparut in 2004:

  http://www.radartest.com/article.asp?articleid=9080

  Asadar orice detector mai nou cu functie de POP on (instant ON) o sa detecteze “noile” radare ale politiei romane in timp util.
  Este numai o psihoza creata de fatucile (vorba lui Mircea Badea) cu microfon in fata de pe la stiri alimentata de declaratiile de senzational (nedetectabile… ha ha) ale agentilor de politie intervievati.

  Si daca o sa va documentati mai temeinic o sa aflati probabil ca “noua” functie Pop ON cu care sint echipate radarele politiei nici nu este prea legala. In linkul de mai sus se face referire la legislatia americana de la acea vreme (2004), dar s-ar putea sa avem surpriza sa nu fie legale nici in romania lui 2010.

  Astept si parerea vostra si mai ales experientele avute dupa intalnirea cu ele in trafic. Multumesc.

 9. By admin on Mar 3, 2010 | Reply

  @robb – merci pentru informatii.

 10. By konstantin on Mar 13, 2010 | Reply

  Salut, aceste radare noi ale Politiei sunt de la firma Autovision, MPH BEE III, care folosesc frecventele K, Ka, in regimul POP. Pe aceste frecvente se utilizeaza si radarele din Federatia Rusa si Republica Moldova. Cele mai bune radar detectoare care pot detecta aceste frecvente sunt de la companiea WHISTLER. Whistler PRO-68 la pretul de 160$, este un radar detector foarte bun. Cine doreste sa ma contacteze pe email inspirion@yandex.ru

 11. By admin on Mar 13, 2010 | Reply

  @konstantin – pai la noi e triplu pretul. cum facem sa iau unul de la tine.

 12. By RADARSMS on May 2, 2010 | Reply

  Nu va mai complicati cu tot felul de detectoare si statii, care mai devreme sau mai tarziu se vor demoda. S-a descoperit detectorul pentru noile radare – TELEFONUL MOBIL. Afla mai multe pe http://www.radarsms.ro. Da si tu mai departe la prietenii soferi.

 13. By admin on May 2, 2010 | Reply

  @radar sms – interesant.

 1. 1 Trackback(s)

 2. Mar 3, 2010: Din nou despre radarele noi, cele cu POP Mode | Bag tare in blogosfera romaneasca

Posteaza un Comentariu