; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Debitez si eu

Debitez si eu

Da vere, vorbeam cu un amic pe YM si din discutii in discutii ajungem si la faza cu pasapoartele biometrice. El zice ca nu e de acord, ca nu ii convine, iar la fel zic si eu. Dupa care imi pica fisa. Pai da fratilor, noi suntem niste … (fiecare intelege ce vrea), ca nu luam initiativa in privinta unor chestii care ni se baga pe gat fara sa fim de acord. Normal ar fi sa avem o societate civila puternica, care sa protesteze impotriva acestor idei politice.
Daca nu era Biserica Ortodoxa Romana sunt sigur ca nu se auzea nimic despre chestia cu pasapoartele. Numai BOR a pus problema impotriva lor. Dar societatea civila unde este? Pai se pare ca a disparut in politic, adica toti si-au facut treburile iar unii se gandesc deja departe, adica sa ajunga europarlamentari.
Si noi, noi ce facem? Pai noi nu facem nimic, ca fiecare e ocupat cu ale lui si nu are timp de a organiza un protest, sau de a face o hartie in colaborare cu altii, in care sa isi exprime opinia cu privire la o anumita problema. Asta este, zilele trec, ne revoltam fiecare la ce vedem la TV, dar nu putem lua nici o masura.
Oricum, si daca ar fi sa pornesti o initiativa, cunoscand cat de cat caracterul nostru romanesc imi dau seama ca la un moment dat se vor gasi unii care sa ne puna bete in roate. Si culmea, aia e posibil sa fie chiar unii cu care pleci la inceput in realizarea unei idei.

In concluzie – bucuria politicului (si intern si european), ca astfel isi fac ei toate combinatiile, mai ales cu pasapoartele, deoarece o sa fie extraordinar de fericiti in momentul in care au acces la informatii de genul – pe unde a fost ala, cat a cheltuit, langa cine a stat in avion, etc.

Tags: , , ,

Posteaza un Comentariu