; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Deci tot in carca noastra!

Deci tot in carca noastra!

“Ministerul Sanatatii ia in calcul introducerea “pachetului general de servicii”. Sistemul ar presupune coplata actelor medicale la un nivel pe care autoritatile doresc sa-l pastreze accesibil pentru cei cu venituri mici. Astfel, coplata va fi simbolica la nivelul medicului de familie, dar suficient de importanta pentru a descuraja abuzul de servicii spitalicesti.”
sursa – gardianul.ro

Aha, deci usor-usor o sa platim si serviciile medicale. Pai nu platim odata contributii la stat in cuantul de 6,5% din salariul brut pentru asa ceva. Ca sa nu mai zic ca si angalatorii pulseaza cu inca 6,2% la bugetul sanatatii. Sau nu conteaza asta, nici faptul ca toata lumea vorbeste de criza si de dificultati in toata lumea.
Se pare ca o ni se faca un card electronic individual (cheltuiala in plus), cu care o sa se tina evidenta fiecaruia la medicul de familie. Hai sa nu mai zic nimic de card, ca e OK, pentru ca stiu ca asa ceva este si in tari UE. Dar cu taxarea la medicul de familie, mi se pare tupeu imens din partea ministerului, care si asa le da bani putini.
Poate ministerul ar face mai bine sa faca niste controale prin spitale, sa cumpere aparatura, sa asigure training-uri pentru medici, sa umble la tarifele de la medicamente sau pe unde se scurg bani multi din sistem, decat sa propuna nebunii din astea.

Tags: , ,

Posteaza un Comentariu