; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Logica declaratiilor

Logica declaratiilor

In primul rand vrea sa lamuresc un lucru – nu sunt simpatizant al vreunui partid politic si nici macar membru la vreunul din ele – dar in acelasi timp nu suport smecheriile lor si de aia comentez pe blog. Zic asta deoarece unora li s-a parut ca tin cu unii sau altii. Acum sa revenim la subiect.
Ce nu inteleg eu in momentul de fata este urmatoarea chestie – noii guvernati vin si ne spun ca vechiul guvern a fost iresponsabil si a lasat facturi neplatite, care trebuie platite din noul buget (si normal sa zica asa, pentru ca asa se intampla la fiecare trecere de la o guvernare la alta).

Pai la cat ma duce pe mine mintea, eu stiu ca la institutiile publice toate cheltuielile sunt reglementate strict intr-un buget anual, adica nu te poti abate de la acel buget si sa incepi sa faci altele dupa cum iti vine tie pe creier. Deci, daca sunt facturi neplatite aferente anului 2008, inseamna ca acele institutii publice au achizitionat acele bunuri/servicii/lucrari in anul 2008, bazandu-se pe bugetul aprobat. Adica daca erau in buget atunci trebuie sa fie si bani prevazuti in acel buget pentru ele, deci plata se va face din acei bani.

Si rezulta la final:
– ca politicienii ne plimba cu vorba deoarece au impresia ca suntem fraieri si asa isi mai trag si ei cate una, unii la altii
– ca institutia (oarecare) care nu a platit facturile, inseamna ca ori nu a primit toti banii cuveniti de la buget pentru bugetul propriu pe 2008 si de aia nu si-a onorat obligatiile, ori a cheltuit banii pe altceva
– ca facturi emise, bugetate in 2008, nu pot fi bugetate pe 2009, ca trebuie niste explicatii (adica unde sunt banii pentru ele prevazuti la 2008)

Tags: , ,

  1. 2 Comentarii la “Logica declaratiilor”

  2. By tudor on Jan 30, 2009 | Reply

    niste tarani…

  3. By admin on Jan 30, 2009 | Reply

    ce sa mai vrei, ne-au facut si de data asta.

Posteaza un Comentariu