; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Piata imobiliara

Piata imobiliara

Ma uitam aseara la emisiunea de pe Antena 3 (cea de la ora 22.00, care este in locul emisiunii Top Gear) si am vazut ce le faceau dezvoltatorii imobiliari oamenilor care isi cumparasera case de la ei. Adica in contractele lor scria ceva, iar in teren, fizic, li se dadea altceva. Oamenii nemultumiti nu aveau ce sa le faca, chiar cu interventia autoritatilor.
Singurul lucru pe care autoritatile puteau sa il faca era sa le dea dezvoltatorilor o amenda mica, dar in acelasi timp spuneau ca au in lucru o varianta de lege care sa creasca nivelul amenzilor catre dezvoltatori. Dar eu zic – si daca le cresti amenda dezvoltatorilor imobiliari ce rezolvi frate (real) pentru omul ala care si-a platit in avans casa de un an, sau poate cu doi ani. Dezvoltatorul plateste amenda, iar omul ramane cu casa la fel, adica poate sa aiba lipsa si cativa metrii patrati din ce a contractat ca la dezvoltator dupa aia nu ii mai pasa.
Sunt de parere ca decat sa il amendeze pe dezvoltator si sa sporeasca bugetul de stat, mai bine l-ar obliga sa repare greselile de constructie (de ex. – un proprietar zicea ca in contract i-au promis tamplaria maro la geamuri, dar in final au pus-o alba), ca aici e problema grava. Sa ii vezi pe baieti cand o sa se apuce de remediat, ca nu mai incalca ei contractele de atunci incolo. Dar pana atunci mai este drum lung, ca asa este al noi, adica cetateanul si clientul pe locul doi. Numai bine.
Mi-am amintit – emisiunea se numeste “Reporter special” si e foarte interesanta.

[ad]

Tags: , ,

  1. Un comentariu la “Piata imobiliara”

  2. By Perfu on Nov 10, 2008 | Reply

    oricum amenda primita de cei care dezvolta proiectele este infima mai bine nu le ar da amenda pentru ca nu-i afecteaza deloc pe dezvoltatorii imobiliari 🙂

Posteaza un Comentariu