; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Utilizatorii de internet se tem de intruziunea mass-media

Utilizatorii de internet se tem de intruziunea mass-media

Aproape 80% din utilizatorii site-urilor gen “retele sociale” ar fi mai atenţi la ce detalii si informatii pun online, dacă acestia ar şti ca mass-media ar putea să le folosească, spune un sondaj.

Comisia de Plângeri a Presei din UK – a spus ca 89% din 1000 de oameni intervievati vor trasarea a cateva linii directoare în privinta a ceea ce mass-media ar putea folosi, iar 42% din cei intre 16-24 de ani, care utilizează astfel de site-uri web (sociale), au declarat că au cunoscut pe cineva care a fost jenat de un material care a fost postat, fără consimţământul lor. Comisia mai sus mentionata, intentioneaza astfel deschiderea de discuţii despre cum ar trebui să se răspundă la această problemă.

Preşedintele comisiei, organismul de auto-reglementare al industriei, Sir Christopher Meyer, a declarat ca informaţii cu caracter personal au fost puse în domeniul public pe o scară fără precedent şi că acest lucru a avut grave ramificaţii in reglementarea din mass-media. “Acest lucru are implicaţii în mod clar pentru comisie, care a avut intotdeauna sarcina de a decide unde să tragă graniţele între ceea ce ziarele si reviste publică legitim şi ceea ce poate fi considerat drept privat”, a spus el. Provocarea rămâne acelaşi pentru conţinutul editorial online, inclusiv materiale luate de la site-urile de retele sociale.

sursa – site BBC

Image and video hosting by TinyPic

Tags: , ,

Posteaza un Comentariu