; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » Guvernul japonez planuieste restrictionarea accesului web pentru copii

Guvernul japonez planuieste restrictionarea accesului web pentru copii

Într-o nouă mutare anunţata astăzi, Guvernul Japoniei îndeamnă părinţii şi şcolile la un control cat mai strict pentru a vedea pentru ce utilizeaza copii telefoane mobile.
Un oficial guvernamental a declarat ca telefoane mobile au devenit jucării ce creaza dependenţă pentru cei mici şi ca parintii japonezi sunt copleşiţi de noile tehnologii cu care sunt dotate acestea, astfel, monitorizarea comportamentului pe web al copiilor fiind prea dificila.
Guvernul japonez indeamna producătorii de dispozitive mobile la producerea de telefoane fără capacitate de a surfa pe internet, ceea ce este o cerere surprinzator radicala pentru aceasta tara.
Potrivit guvernului, aceste dispozitive trebuie sa incorporeze doar facilitate GPS (evident, pentru a localiza un copil) şi să fie limitate numai la apeluri.
Scopul masurilor este de a bloca accesul la aşa-numitele “web site-uri dăunătoare” şi de a aborda (deja existenta) problemă de “cyber-bullying” prezenta printre scolarii japonezi. Prim-ministrul Fukuda, isi pune problema dacă copii ar trebui să aiba propriile telefoane mobile, inainte de toate.
Conform statisticilor guvernamentale, o treime din copiii japonezi în vârstă de între 7 şi 12 ani utilizeaza telefoane mobile, iar in liceu, numarul acestora urca la 96%.

sursa articol – link

Tags: , , , , ,

Posteaza un Comentariu