; charset=UTF-8" /> Blog de blogosfera romaneasca » Blog Archive » la Roumanie realite de la maison

la Roumanie realite de la maison

am auzit si eu la revista presei ca este un articol dintr-un ziar de azi care spune ca datele cu privire la salariatii din economia romaneasca nu bat, adica mai précis, numarul de salariati raportat de statistica nationala prin institutul in cauza nu bate cu numarul de salariati aflati in evidentele casei de sanatate.
si nu e de glumit, pentru ca diferenta este aproape de un million, lucru ce afecteaza masiv proiectiile, prognozele si bugetele.

poate de aia ar trebui facut un sistem informatic intre institutiile mari din Romania, ca sa poata sa faca si ei comparatii de date. adica sa se vada ca nu pun companiile degeaba la alergat – adica depunere declaratii pentru casa nationala de sanatate plus depunere situatii la institutul national de statistica (doar cu privire la subiectul acestui post – ca legaturi intre datele raportate prin declaratii se pot face intre mai multe institutii).

pentru eficienta (si pentru stat si pentru privati) ar fi utila o propunere a unificarii raportarilor si declaratiilor – initiativa ce ar trebui sa vina si de la asociatiile, organizatiile, institutiile reprezentative ale mediului de afaceri, dar pana o sa ajunga organizatiile noastre ale oamenilor de afaceri la nivelul celor din alte state, mai e mult.

sustin – www.bagamare.ro

Tags: , , , , , ,

Posteaza un Comentariu